Matsuo-Sensei Szemináriuma

A Magyarországi Kyudo Szövetség tagjaként idén a Bukyukai Kyudo Dojo szervezésében látogatott hazánkba Makinori Matsuo Sensei és öt diákja.

Matsuo Sensei Európai útjának első állomása a Bécsi Momijikai Kydojoba vezetett  majd onnan utaztak Budapestre a Csepeli Dojoba.

A szeminárium egynapos volt de a vártnál nagyobb érdeklődés fogadta.Négy ország közel harminc íjászát nézte meg Sensei s korrigálta mozdulatait.A szombati szemináriumot két szabadedzés előzte meg melynek pénteki napján Teki Mae/harctéri gyakorlás volt.Sensei instrukcióit a Kaziya-Koshiya kapcsán mindenki nagy örömmel fogadta s élvezettel ordibálta mindenki a Kiai-okat.

DSC_0041A szeminárium tematikája a klasszikus módon zajlott.12 vesszőnként szünet annak aki szeretett volna s nap közben a Sensei mindenkit megnézett s javította hibáit,ezeket továbbvíve folytatták az íjászok a gyakorlását.

Vasárnap a nézőközönségé volt a lőtér egy nyílt nap keretein belül.Itt egy Teki Mae prezentációval kezdte a napot Matsuo Sensei és Oláh Tamás sempai majd a japán diákok lövették az érdeklődőket a Magyar Kyujinek közreműködésével.

Sajnos a nyiltnapnak volt egy negatív eseménye is melyet szeretnénk megosztani,hogy a jövőben mindenki okúljon belőle,néző és szervező egyaránt.Lopás bűncselekménye történt az öltözőben hagyott termékekből.Természetesen a rendőri intézkedés nem maradt el.

Reméljük hasonló szép szervzésekkel számolhatunk be a jövőben a szövetség életében.

További sikeres gyakorlást,Úton járást kívánok!

Károlyi Tamás
Elnök
Magyarországi Kyudo
Szövetség

márc 4, 2015 | Posted by in Aktuális | Hozzászólások kikapcsolva
Magyarországi Kyudo Szövetség 2015 Minden jog fenntartva!